26 октомври, 2015

Good Box октомври 2015


Здравейте! Новият пост в блога отново е за кутията Good Box, за настоящия месец октомври.  Мисля, че днес за първи път видях предварително съдържанието на кутията в интернет и знаех какво получавам, когато отидох да я взема, та липсваше елементът на изненада.
И този месец Good Box подкрепя една кауза. Този път това е "Капачки в действие" на фондация "Идея в действие" (www.ideainaction.net). Небезизвестната кампания за събиране на пластмасови капачки - със сумата, събрана от рециклирането на всеки 1 тон капачки, се закупува един електрически уред за центрове за настаняване от семеен тип за деца. Ето и Facebook профила на Идея в действие: https://www.facebook.com/IdeaInAction, има много информация, последни новини и снимки на много събрани капачки. :)


1. Sealand Birk, 250мл - био сок от бреза, газиран. Сок, извлечен директно от брезата, опитвала съм в негазирания вариант, хубаво беше. Този обаче понеже е газиран, само ще пробвам една глътка и толкова. Просто от мноооого време (години) избягвам газираните напитки, не ми се отразяват добре. 
2. Рожкова таханка, 40гр - от Ванила китчън, естествено. Нещо като традиция? Всъщност се радвам, че мога да пробвам различни неща от тях. Тази бисквитка не беше много мека, нито много сладка, но с голямото дете си я разделихме и хапнахме веднага. Всъщност на него май не му допадна, след като остави половинка и за мен. :) Хубавото е, че има само 4 съставки, без добавена захар. 
3. Logona балсам за устни невен, 4.5гр. - тъкмо навреме, няма да си купувам, докато не го свърша. 100% натурални съставки, на първо слагане - плътен, леко мазен, но не прекалено. 
4. Sonett Orange Power Cleaner, 120мл - концентриран препарат за силно замърсени повърхности, може да се използва и като обезмаслител на аспиратори, фурни, печки; за под и прозорци, с портокалово масло, 100% биоразградим. Ще пробвам фурната с него. :) 
5. Hristina Cosmetics масло от гроздови семки, 50мл. - не съм запозната с тази марка козметика. Чела съм във форуми обаче не много ласкави отзиви, най-вече заради липса на състава на продуктите. И този не прави изключение. Маслото ще пробвам да използвам по описание на опаковката - пише, че става и за почистване на мазна и проблемна кожа, а аз от известно време искам да пробвам почистване на лицето с масло. 
6. Weleda душ гел с бадем за чувствительна кожа, 20мл и 
7. Weleda лосион за тяло с бадем за чувствительна кожа, 20мл - много добра възможност да пробвам продукт на Weleda. Използвала съм няколко неща от бебешката серия с невен, от които бях много доволна. Отворих лосиона - страхотна миризма на бадем! 
8. BioAmira био претцели с хималайска сол, 50гр. - нещо като солети във форма на малки претцелчета, за децата, не ми харесва, че имат сол. 
9. Yogi Tea 3 вида чай х 1 пакетче - Bedtime, Heartwarming и Ginger Lemon - Йоги имат много интересни чайове, с много нетрадиционни съставки. Имам една опаковка чай от тях - Detox, но признавам си трудно се пие заради особения вкус. 
10. Acorelle Jardin des Thes eau fraiche, 3мл. - мостра на аромат.

Признавам си, че когато видях предварително снимка на кутията, лееекичко се разочаровах, защото продуктите не ми изглеждаха много интересни, дори малко скучни. След като преглеждам обаче поста, вече не ми се струва точно така. Отново има доста разнообразни неща, общо взето се следва някаква линия - нещо за хапване, нещо за пийване, нещо за почистване, нещо за лице, аромати. Ами това е Good Box! :)
Допълвам и че вътре може да намерите и листовки на някои от представените марки. Например на Yogi Tea, където са посочени всички видове чай, които предлагат; на Sonett с кратко описание на продуктите им; Acorelle (плюс код за отстъпка от -20%).

2 коментара:

  1. Поръчвам си кутията от началото и все още ми харесва и то много. Беше ми писнало от прити и пинкс, от козметични продукти които застояват в шкафа и нямам време да използвам. Тук поне мога да изпробвам био препарати за дома, да пийна и хапна нещо което може би бих подминала в магазина, и наистина се радвам че козметиката е сведена до минимум :D

    ОтговорИзтриване